Over ons

PSIEG is in 2018 opgericht door Emily Brugman en Carolien Wijnker. Zij werken sinds 2008 samen als docent-psychologen bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). In 2017 ontvingen zij een onderscheiding voor hun werk: de Nico Frijda Bokaal voor de beste onderwijsprestatie over meerdere jaren.

Emily (1969) heeft samen met haar vriend twee zoons die op de middelbare school zitten. Psychische gezondheid van kinderen en jongeren zijn een rode lijn in haar loopbaan. Na haar opleiding Psychologie bij de UvA deed Emily gedurende zeven jaar sociaal wetenschappelijk onderzoek naar psychische problemen bij kinderen en jongeren bij TNO Preventie en Gezondheid. Daarna begeleidde ze jongeren met psychiatrische stoornissen bij een jeugdkliniek in de GGZ en was zij als psycholoog lid van een Jeugdzorgadviesteam. Tegelijkertijd werkte Emily een aantal jaren, met veel enthousiasme, als vrijwilliger en trainer bij de Kindertelefoon. In haar huidige baan bij de UvA begeleidt Emily studenten bij hun klinische praktijkstage. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk waarin ze (jong-)volwassenen coacht die vraagstukken in hun persoonlijk leven of loopbaan willen aanpakken (www.emilybrugman.nl). Meer informatie over haar opleiding en werkervaring zijn te vinden op haar LinkedIn profiel.

Carolien (1984) woont samen met haar man in Assendelft. Na haar universitaire opleiding Psychologie heeft zij altijd gewerkt en lesgegeven in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog voltooid. Samen met twee collega’s is zij nu praktijkhouder van het Instituut voor Directieve Interventies (www.ivdi.nl), waar zij psychologische hulp bieden aan volwassenen, stellen en gezinnen. Ook is zij praktijkopleider bij de GZ-opleiding. Bij de UvA begeleidt Carolien studenten bij hun klinische praktijkstage en doceert zij het vak Psychotherapie II in de master Gezondheidszorgpsychologie. Carolien heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren (15-17 jaar) bij wekelijkse bijeenkomsten en zomerkampen van scouting. Samen met de andere leiding daagde zij de jongeren uit hun grenzen te verleggen bij verschillende outdoor activiteiten zoals droppings, hike-tochten, kamperen en koken op houtvuur. Meer informatie over haar opleiding en werkervaring zijn te vinden op haar LinkedIn profiel.

Onze missie

Mentale weerbaarheid en veerkracht versterken binnen het onderwijs in Nederland.

Theme: Overlay by Kaira